J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

1.C KLASES SKOLĒNU DARBS ETWINNING PROJEKTĀ “PLASTIC FREE BALTIC SEA”

2020-05-22 13:36:13

2019./2020. mācību gadā 1.c klases skolēni kopā ar klases audzinātāju un angļu valodas skolotāju Natāliju Karpenko tika aktīvi iesaistīti eTwinning projektos. Projekti ir mērķtiecīgi plānotas aktivitātes mācību procesa ietvaros, kuri īstenoti tiešsaistē, sadarbojoties skolēniem un skolotājiem no dažādām valstīm.

No 2019. gada septembra līdz 2020. gada maijam tika veiksmīgi īstenots starptautiskais eTwinning projekts “Plastic Free Baltic Sea” (”Baltijas jūra-brīva no plastmasas”). Projektā sadarbojās skolēni un viņu skolotāji no Baltijas valstīm: Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas. Projekta mērķis ir pievērst skolēnu uzmanību vides problēmām, paaugstināt izpratni par plastmasas piesārņojumu Baltijas jūrā, atrast veidus, kā samazināt un atkārtoti izmantot plastmasas daudzumu skolēnu ikdienas dzīvē.

Projekta dalībnieki kopā veidoja radošos darbus no plastmasas un dabas materiāliem, zīmēja, taisīja plakātus un prezentācijas par vides problēmām, mācījās šķirot atkritumus un lietot tos atkārtoti, svinēja Ūdens un Zemes dienu, kopā ar vecākiem uzkopa apkārtni. Skolēni veica pētījumus par vietējām ūdens krātuvēm, izdomāja uzdevumus par Baltijas jūru citiem projekta partneriem, iepazinās ar vairākiem IKT rīkiem, piedalījās e-grāmatu veidošanā.

Notika tiešsaistes tikšanās ar projekta partneriem, kuru laikā bija iespēja iepazīties vienam ar otru, sarunāties angļu valodā un kopā uzspēlēt viktorīnu par Baltijas jūru un tās iemītniekiem.

Skolēni veidoja projekta logo un talismanu un balsoja par labāko. Kā projekta talismans tika izvēlēta 1.c klases skolēna A. Portnoja kaija Olivers, kura ceļojot pa pastu, apciemoja Lietuvas un Igaunijas partnerus un ar saviem piedzīvojumiem veiksmīgi atgriezās Latvijā.

Mācību projekta gaitā tika pilnveidotas skolēnu angļu valodas zināšanas, sadarbības un radošās prasmes, kritiskās domāšanas un digitālās prasmes.

Attālināto mācību laikā turpinājās aktīva sadarbība starp partneru skolām, skolēni sazinājās Twinspace vidē, piedalījās videokonferencēs, atbalstīja viens otru, dalījās pieredzē.

Liels paldies visiem projekta dalībniekiem par lieliski paveikto darbu un vecākiem par atbalstu un palīdzību!

Mūsu projekta Twinspace vide:

https://twinspace.etwinning.net/95571/home

Rakstu sagatavoja

N. Karpenko

1.C KLASES SKOLĒNU DARBS ETWINNING PROJEKTĀ “PLASTIC FREE BALTIC SEA”