J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

JINGLE BELLS 2018

2018-12-12 08:24:22
JINGLE BELLS 2018

Ziemassvētku atmosfēra un svētku noskaņojums valdīja 4. decembrī mūsu skolas un DPIP rīkotajā pilsētas dzejas un prozas deklamēšanas konkursā “JINGLE BELLS 2018 – Dabas burvība” angļu valodā. Konkurss “Jingle Bells” ir kļuvis par tradicionālu un vienu no gaidītākajiem notikumiem sākumskolas skolēnu vidū.

Jau otro gadu pasākuma piedalās arī Erasmus+ “Born to Read” projekta dalībnieki no Lietuvas, Spānijas, Itālijas, Ungārijas, Latvijas un Bulgārijas ar saviem video priekšnesumiem.

Konkursa dalībnieki deklamēšanai varēja izvēlēties jebkura dzejnieka dzejas vai prozas fragmentu angļu valodā, kurš ir saistīts ar dabas burvību. Svētku noskaņu radīja arī dalībnieku uzstāšanās tērpi, kas bija tematiski saistīti ar deklamētiem darbiem. Žūrija novērtēja skolēnu sniegumus un vietas tika sadalītas starp dalībniekiem dažādās vecuma grupās. Kopumā konkursā piedalījās 18 skolēni no dažādām pilsētas skolām. Pirmo vietu 1.klašu vidū, kā arī Erasmus+ dalībnieku video priekšnesumu starptautiskajā kategorijā ir ieguvusi skolniece no mūsu skolas 1.a klases Sofija Beļska, 4.b klases skolniece Arina Kuzņecova ir ieguvusi 3. vietu, bet Grand Prix balvu saņēma skolniece no Daugavpils 9. vidusskolas.

Bērni rotaļājās ar Salaveci, noskatījās mūsu skolas 5.b klases skolēnu Ziemassvētku izrādi par elfu streiku un grupas “Modernity” dejotāju priekšnesumu.

Kolēģi no citām skolām augsti novērtēja pasākuma atmosfēru un organizāciju, kā arī uzsvēra nepieciešamību īstenot šādu pasākumu arī turpmāk, “jo bez Jingle Bells Ziemassvētki neatnāks”.

Pateicamies Daugavpils poļu kultūras centram par iespēju īstenot pasākumu centra telpās, mūsu skolas direktorei Gaļinai Smuļko, ģimnāzijas skolotājiem, darbiniekiem un skolēniem, Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes un angļu valodas skolotāju MA vadītājai un izglītības metodiķei Ilonai Ustinovai, un Erasmus+ programmai par veiksmīgu sadarbību un atbalstu konkursa organizēšanā.

Informācija sagatavoja,

Anna Beļska