J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

NO VIDUSLAIKIEM LĪDZ MODERNĀM TEHNOLOĢIJĀM.

2024-04-29 10:29:13
NO VIDUSLAIKIEM LĪDZ MODERNĀM TEHNOLOĢIJĀM.

19.aprīlī 6.a un 6.b klases skolēni devās mācību ekskursijā uz Cēsīm. Ekskursijas mērķis bija veicināt skolēnu interesi un izpratni par Cēsīm kā Latvijai svarīgu reģionālu kultūrvēsturisku centru pagātnē un tagadnē, kā arī veicināt interesi par dabaszinātņu, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas jomu un sekmēt vēlmi savu nākotni saistīt ar to.

Cēsu Kosmosa izziņas centrā iepazināmies ar interaktīvu ekspozīciju: kosmosa izpētes attīstība, dzīvošana ārpus Zemes, astronauta fiziskā un garīgā veselība u.c., iejutāmies astronauta lomā un pildījām dažādas kosmosa misijas.

Cēsu pils kompleksā mēs aizceļojām tālā pagātnē – viduslaikos. Viduslaiku tērpā ģērbta pils kalpotāja pavadībā, turot rokā spožus lukturīšus, devāmies pastaigā pa pils dārzu, uzzinājām pils tapšanas vēsturi, noslēpumus, interesantus faktus par sadzīvi viduslaikos, uzkāpām Rietumu tornī, no kura paveras skats uz pils dārzu un parku.

Blakus esošajā jaunajā pilī uzzinājām par notikumiem tuvākā pagātnē, apskatījām Latvijas pirmo sarkanbaltsarkano karogu. Kā lielisks pils kompleksa apmeklējuma noslēgums bija Lademahera torņa apmeklējums, no kura paveras elpu aizraujošs skats uz pilsētu.

Lai arī ceļš bija tāls, nogurumu neizjuta neviens, bija milzīgs prieks, gandarījums par redzēto, izjusto, piedzīvoto.

Paldies skolotājai S.Baško un J.Skopinai par kopābūšanu!

Informāciju sagatavoja Lāsma Šeršņova, Ilona Kablanova

NO VIDUSLAIKIEM LĪDZ MODERNĀM TEHNOLOĢIJĀM.