J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

Relaksējošā mūzika kā resurss mūsu labsajūtas uzlabošanai.

2023-10-16 09:50:54

Mūsu ģimnāzijā katru gadu un arī šogad 10.un 11.oktobrī atzīmēja Starptautisko garīgās jeb mentālās veselības dienu. J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā šogad bija mūzikālā tematika. Garīgās veselības dienas ietvaros skolēniem bija iespēja starpbrīdī izbaudīt relaksējošu mūziku . Sākumskolas skolēniem skolotāji ieslēdza relaksējošo mūziku fonā, kad skolēni veica kādu patstāvīgu uzdevumu un arī starpbrīžos. 11.oktobrī visas dienas garumā psihologa kabinetā ikkatrs varēja izbaudīt aroma lampu, sauso gaismas dušu, relaksēties kinētiskajās smiltīs un praktiski izmēģināt “Art terapiju” ar vaska krītiņiem, klausoties relaksējošu mūziku.

Relaksējošo mūziku var atrast youtube.com/ relaksējošā melodija/ vai relaxing muisic. Daudzi skolēni pastāstīja, ka izmanto šādu melodiju fonā, pildot mājasdarbus.

Rūpējoties par savu labsajūtu, atbalsta komanda atgādina par resursiem, kur katrs skolēns var meklēt e- resursu palīdzību mentālās veselības jautājumos:

1. Mūsu skolas mājaslapā- https://www.dpolvsk.lv/?rub=7

2. PUSAUDŽU RESURSU CENTRS DAUGAVPILĪ. Daugavpilī - tālrunis +371 25635533; e-pasts daugavpils@pusaudzucentrs.lv

3. https://www.pusaudzis.lv/pusaudziem

4. Krīžu un konsultāciju centrs https://www.skalbes.lv/

5. Noderīgs raksts gan skolēniem, gan vecākiem. https://www.e-klase.lv/aktualitates/raksti/praktiski-ekspertu-padomi-ka-pasargat-pusaudzi-no-mentalam-problemam?id=21189

Esiet laimīgi un rūpējieties par savu labsajūtu!

Sagatavoja

Diāna Rozenfelde

Relaksējošā mūzika kā resurss mūsu labsajūtas uzlabošanai.