J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

5.KLAŠU AIZRAUJOŠĀ EKSKURSIJA UZ RĒZEKNI MĀCĪBU GADA NOSLĒGUMĀ

2023-06-07 07:39:02

Šī gada 23. maijā 5.a un 5.b klases skolēni devās mācību ekskursijā uz Rēzekni. Ekskursijas mērķis bija iepazīt robežsarga profesiju, uzzināt informāciju par robežsardzes vēsturi, veicināt skolēnos patriotisko audzināšanu, aplūkot dienesta suņu paraugdemonstrējumus, iepazīt Latgales kultūras mantojumu un vērtības, skatoties kino seansu, audzināt skolēnos uzvedības kultūru sabiedriskā vietā.

Sākumā devāmies uz Latgales vēstniecību “GORS”, kur stundu garā ekskursijā apskatījām divas akustiskās koncertzāles – Lielo un Mazo zāli, mākslinieku ģērbtuves, grimētavas, dažādu mākslas kolektīvu mēģinājuma telpas, kā arī baudījām skaisto ainavu, kas paveras no jumta terases. Pēc tam Mazajā zālē “Zīdaste” noskatījāmies animācijas filmu “Super Mario Brāļi”.

Tālāk devāmies uz Valsts robežsardzes koledžu, kur gide mūs iepazīstināja ar koledžas studentu ikdienu, izstāstīja robežsardzes vēsturi gadu gaitā un varējām iejusties robežsarga darbā – pēc fotogrāfijas atpazīt robežas šķērsotāju, vai tas ir krāpnieks vai patiesa persona. Noslēgumā devāmies uz Kinoloģijas centru, kur vērojām dienesta suņu demonstrējumus. Mums tika dota reta iespēja apskatīt mazos dienesta suņu kucēnus.

Priecīgi un gandarīti par redzēto un dzirdēto devāmies mājup.

Informāciju sagatavoja Lāsma Šeršņova un Ilona Kablanova

5.KLAŠU AIZRAUJOŠĀ EKSKURSIJA UZ RĒZEKNI MĀCĪBU GADA NOSLĒGUMĀ