J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

SKOLOTĀJA N.KARPENKO PIEDALĪJĀS eTWINNING BALTIJAS UN SOMIJAS VĒSTNIEKU SEMINĀRĀ TALLINĀ

2023-05-18 11:29:52

No 11. līdz 13. maijam eTwinning vēstnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas tikās ikgadējā seminārā, kas norisinājās Tallinā, Igaunijā.

Vēstnieki prezentēja aktualitātes savas valsts izglītībā un lielākos izaicinājumus. Izrādās visiem kopīgi izaicinājumi skar skolēnu un pedagogu fizisko un mentālo veselību, iekļaušanu un socializēšanos.

Nākamajā dienā semināra dalībnieki devās vizītē uz Gustava Ādolfa ģimnāziju. Vizītes laikā bija iespēja apskatīt skolas telpas, gūt ieskatu mācību stundu organizēšanā un pašiem piedalīties nodarbībās.

Šeit var apskatīties virtuālo tūri par skolu: https://youtu.be/arxJFmHEb8A

Pēc skolas vizītes vēstnieki izmēģināja Actionbound spēli, pastaigājoties pa vecpilsētas ielām.

Semināra noslēgumā vēstnieki grupās diskutēja par dažādiem jautājumiem: kā Eiropas skolu sadarbības tīklā iesaistīt jaunus skolotājus; kādu atbalstu vēstnieki sagaida no Nacionālajiem atbalsta dienestiem; kā motivēt skolotājus darboties eTwinning projektos.

Sadaloties interešu grupās, vēstnieki plānoja turpmāku starpvalstu sadarbību: jaunus eTwinning projektus, vebinārus, publikācijas, izglītojošas spēles un informatīvus materiālus.

Piedalīšanās seminārā deva īpašu enerģiju un iedvesmu, daloties pieredzē un veicot radošus uzdevumus ar ļoti motivētiem un pieredzējušiem dalībniekiem.

Plašāku informāciju par pasākumu var atrast tīmekļa vietnē: etwinning.lv

Informāciju sagatavoja

eTwinning vēstniece

Natālija Karpenko

SKOLOTĀJA N.KARPENKO PIEDALĪJĀS eTWINNING BALTIJAS UN SOMIJAS VĒSTNIEKU SEMINĀRĀ TALLINĀ