J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

ERASMUS PROJEKTA MĀCĪBU MOBILITĀTE DAUGAVPILĪ

2023-04-27 08:06:49

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā 17.- 21.aprīlī viesojās 32 Erasmus projekta “Interaktīvais un iekļaujošais kultūras mantojums” dalībnieki no Ungārijas, Spānijas, Portugāles un Igaunijas.

Erasmus projekta viesi ir iepazinušies ar Latvijas kultūras mantojumu, jo tā ir viena no projekta tēmām, apskatījuši Daugavpils un Latgales ievērojamākās vietas, tostarp apmeklēja Māla mākslas centru, Šmakovkas muzeju, Marka Rotko mākslas centru, Medicīnas muzeju, Laimes muzeju, Maizes muzeju, Leļļu galeriju un Nester Custom mākslas galeriju, kā arī piedalījās vairākās darbnīcās: māla, brošu darināšanas un vairākās citās mākslas darbnīcās.

Iekļaušana ir otra svarīga projekta tēma, tāpēc projekta dalībnieki piedalījās nodarbībā par iekļaušanu, ko vadīja eksperti no Latvijas Universitātes, kā arī diskusijā ar uzaicinātajiem paraolimpiskajiem paukotājiem, kuri ar skolēniem dalījās pieredzē par savu dzīvi, karjeru un ceļošanu ratiņkrēslos pa Eiropu un visu pasauli.

Erasmus viesi izpildīja galveno mobilitātes mērķi - izmēģināja J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēnu ActionBound lietotnē izveidotās interaktīvās orientēšanās spēles par Daugavpils ievērojamām vietām. Skolēni ir izveidojuši 15 spēles Baznīcu kalna, Cietokšņa un pilsētas centra rajonos. Erasmus viesi pārbaudīja, vai šīs spēles var izmantot cilvēki ar īpašām vajadzībām, tāpēc katrā komandā viens spēlētājs bija ratiņkrēslā, otram bija kruķi, trešajam bija aizsietas acis, ceturtajam aizspiestas ausis, piektajam sasietas rokas, lai pārbaudītu, vai neredzīgie, vājdzirdīgie vai cilvēki ar ierobežotām kustībām varētu tās izmantot Daugavpils izzināšanai. Erasmus skolēni sniedza atgriezenisko saiti, kā šīs spēles var uzlabot, un pavisam drīz tās tiks uzlabotas un izplatītas, lai mūsu pilsētas viesi un tūristi varētu interaktīvi izpētīt mūsu pilsētu.

Cits svarīgs mērķis jebkurā Erasmus mobilitātē ir jauniešu komunikācijas un sadarbības spēju uzlabošana. Mūsu skolēni bija ļoti atvērti, vērsti uz sadarbību, jo to ir veiksmīgi apguvuši, strādājot starptautiskajās komandās, rīkojot neformālas tikšanās, tīklojoties projekta aktivitāšu laikā un kopīgi uzstājoties talantu šovā, kas tika organizēts pēdējā dienā.

Mācību mobilitāte Latvijā noslēdzās ar aizkustinošām pateicības runām un laimes asarām, bet projekta pauze būs pavisam īsa, jo pēc nedēļas projekta dalībnieki jau tiksies trešajā projekta mācību mobilitātē, kas notiks Spānijā. Paldies visiem iesaistītajiem skolēniem, skolotājiem, DPIP darbiniekiem, pieaicinātajiem viesiem un runātājiem, nodarbību vadītājiem par mācību mobilitātes organizēšanu un īstenošanu.

Informāciju sagatavoja

Anna Beļska