J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

VECMĀMIŅAS UN VECTĒTIŅA DIENA SKOLĀ

2023-01-24 07:51:48

Aukstā janvāra diena 20.janvārī Daugavpils poļu ģimnāzijā iezīmēja ļoti mīļu un siltu pasākumu - vecvecāku dienu.

Skolēni no 1.b un 1.c klases zīmēja savu vecvecāku portretus un skolas foajē veidoja izstādi, sagatavoja saviem vecmāmiņām un vectētiņiem ielūgumus, skaistu koncertu un sarūpēja arī gaumīgi veidotas dāvanas - papīra tējkanniņas ar konfekti iekšpusē un pušķīti.

Visai kuplā pulkā vecvecāki klausījās savu mazbērnu skanīgajās balstiņās - dziesmās, dzejoļos, noskatījās uz kustīgajām kājiņām un darbīgajām rociņām. Pasākuma noslēgumā vecvecāki vienojās kopīgā jautrā dejā ar mazbērniem.

Jautrība, pārsteigumi, laime, prieks pārpildīja gan lielo, gan mazo klātesošo sirsniņas! Paldies klases audzinātājām I.Dukštai un T.Vuškānei par par tik burvīgu svētku radīšanu vecvecākiem.

Arī 6.a klasē skolēni gatavojās svinēt šo īpašo dienu. Noorganizējām tikšanos, uz kuru aicinājām vecvecākus un vecmāmiņas. Mēs viņus sveicām ar dzejoli un dziesmu.

Skolēni sagatavoja nelielu koncertu, bija priekšnesumi poļu un latviešu valodās. Skanēja dziesmas un mazbērni gatavoja paši savas dejas. Vecvecāki piedalījās konkursā, kurā balvā bija saldumi.

Tikšanās noslēdzās ar veldzēšanos un sirsnīgākajiem vēlējumiem visām vecmāmiņām un vectēviem.

3.b un 3.c klase organizēja svinīgu pasākumu skolas aktu zāle.

Bērni cītīgi gatavojās svētkiem – mācījās dzejoļus un dziesmas par vecmāmiņām, iemācījās jaunus deju soļus, gatavoja apsveikuma kartiņas un dāvanas.

Vecmāmiņas piedalījās dažādos konkursos, dejoja, gāja rotaļās kopā ar saviem mazbērniem. Laiks paskrēja ļoti ātri, svētku noslēgumā ar laba vēlējumiem bērni pasniedza savām vecmāmiņām ziedus un dāvanas.

Vecmāmiņu acīs varēja saskatīt prieka asaras. Viņas lepojās ar saviem mazbērniem un bija ļoti pateicīgas klašu skolotājām un bērniem par lieliskajiem svētkiem, kuri paliks atmiņā uz ilgu laiku.

Pateicamies 3.klašu skolotājām Jekaterinai Smirnovai un Gaļinai Saikovskai par pasākuma organizēšanu!

VECMĀMIŅAS UN VECTĒTIŅA DIENA SKOLĀ