J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

PASAIKAINI SKAISTS UN KOSMISKI APBŪROŠS BRAUCIENS UZ LIETUVU

2022-12-13 12:13:39

Decembrī mūsu dažādu klašu skolēni devās brīnumainajā ceļojumā uz Lietuvu, lai atklātu pasaules un visuma radīšanas noslēpumu.

Lietuvas Etnokosmoloģijas muzejs tiek saukts arī par speciālās nozīmes astronomisko paviljonu, trīs tā daļas – pazemes galerija ar piecām zālēm, observatorijas novērošanas tornis ar teleskopu un āra ekspozīcija – veido spēcīgas celtnes iespaidu. Šis zinātniskās vietas mērķis – ne tikai vākt informāciju par cilvēces attiecībām ar kosmisko pasauli, bet arī sniegt izglītojošus pakalpojumus.

Mūsu ekskursijas laikā tika rādīti kosmosa attēli, kas iemūžināti ar vismodernāko teleskopu fotokamerām, bet interaktīvās ekspozīcijas zāles uzbura mistisko un brīnumaino gaisotni. Mēs jutāmies it kā reāli nokļuvām kosmosā!

Beigās uzkāpām observatorijas tornī, kura skatu laukums ir 32 m augstumā. No iespaidīgā stikla kupola mums pavērās pasakains ziemas dabas skats uz sešiem Aukštaitijas ezeriem un Labanora mežu. Ne mazāk iespaidīga ir āra ekspozīcija – akmens Saules sistēmas modelis.

Apceļojot visas galaktikas un pasaules dimensijas iedvesmotā un pacelātā garastavoklī atgriezamies mājās!

PASAIKAINI SKAISTS UN KOSMISKI APBŪROŠS BRAUCIENS UZ LIETUVU