J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

8.KLAŠU DEBATES: VAI MŪSDIENU CILVĒKS VAR IZTIKT BEZ TELEFONA?"

2022-09-28 12:14:01

Š. g. 27. septembrī sadarbībā ar poļu valodas skolotāju Anitu Perlinsku un latviešu valodas un literatūras skolotāju Ilonu Kablanovu 8. a un 8. b klases skolēni piedalījās debatēs par tēmu “Vai mūsdienu cilvēks var iztikt bez telefona?”.

Debates ir darba metode, kura skolēniem palīdz apgūt māku izteikties un uzklausīt, izkopt runātprasmi un izzināt jaunu informāciju, kā arī veicināt savu izaugsmi valodas lietošanā.

Katras klases divas komandas ar argumentiem un faktiem mēģināja pierādīt, vai mūsdienu cilvēks var/ nevar iztikt bez telefona.

Komandām argumentēt savas domas vajadzēja latviešu un poļu valodā. Katra komanda pārstāvēja savu viedokli – viena par, otra – pret un minēja nopietnus argumentus sava viedokļa apstiprināšanai.

Pārējie skolēni uzmanīgi klausījās un izteica savu viedokli, kā arī vērtēja katras komandas sniegtos argumentus. Debatēs uzvarēja abas komandas, jo katra komanda spēja labi un pārliecinoši argumentēt savu viedokli, iesaistīties diskusijā ar pretinieku komandu, izteikt savu viedokli, minot konkrētus piemērus.

Katrs skolēns ieguva pozitīvas emocijas un prieku par paveikto, prasmi strādāt komandā un atbalstīt cits citu.

Paldies 8.a un 8. b klases skolēniem!

8.KLAŠU DEBATES: VAI MŪSDIENU CILVĒKS VAR IZTIKT BEZ TELEFONA?"