J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

4.A UN 4.C KLASES RUDENS EKSKURSIJA

2022-09-16 08:06:21

2022. gada 14.septembrī 4.a un 4.c klases skolēni devās rudens ekskursijā. Amatu centrā “Mazā Kāpa” mums bija lieliska iespēja izzināt latviešu senās arodu tradīcijas, līdzdarboties radošajā darbnīcā un baudīt zāļu tēju pie ugunskura upes krastā. Skolēni uzzināja ādas izstrādājumu tapšanas noslēpumus un pagatavoja sev un savai ģimenei unikālu suvenīru – atslēgu piekariņu.

Gida pavadībā mēs devāmies pastaigā baudīt skaistas ainavas Kokneses parkā pie Pērses ietekas Daugavā, kur ir iespējams ceļot laikā, iztēlojoties, kā būtu bijis, ja dzīvotu pāris gadsimtus agrāk. Parkā ir vairākas taciņas, kas ved uz dažādām interesantām vietām: koka skulptūrām, Velna pagrabiņu, parka dīķi ar izveidotu Pērses ūdenskrituma atveidu un ,protams, Kokneses pilsdrupām.

Uzņēmumā “Skrīveru saldumi”, kas ražo konfektes “Gotiņa” jau trešajā paaudzē, skolēnus gaidīja jauni, emociju pilni piedzīvojumi. Ciemošanās laikā skolēni noskatījās filmiņu par ražošanu un uzzināja par slaveno saldumu tapšanas vēsturi, degustēja īpašus saldumus un paši ietina savas īpašās konfektes.

Ekskursijas laikā iegūtās zināšanas un prasmes noderēs jaunajā mācību gadā!

Informāciju sagatavoja

Natālija Karpenko

4.A UN 4.C KLASES RUDENS EKSKURSIJA