J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

4.A KLASE STARPTAUTISKAJĀ ETWINNING PROJEKTĀ “ORIGAMI PIEDZĪVOJUMS APKĀRT PASAULEI” RISINĀJA EKOLOĢISKAS UN MATEMĀTISKAS PROBLĒMAS

2022-06-06 12:02:31

Skolēni visa šī mācību gada garumā CLIL priekšmeta ietvaros, sadarbojoties ar Grieķijas, Zviedrijas un Itālijas skolām, piedalījās eTwinning projektā.

Projektā skolēni izvēlējās dzīvniekus, par kuriem veidoja video pamācības, kā šos dzīvniekus izveidot, izmantojot origami tehniku. Tad skolēni skatījās arī partneru izveidotās video pamācības un veidoja viņu izvēlētos origami dzīvniekus. Pēc tam skolēni rakstīja stāstu, kurā varoņi bija origami dzīvnieki, kuriem vajadzēja risināt ekoloģiskas problēmas. Katra partnerskola nofilmēja kopīgi izveidotā stāsta vienu epizodi, šādā veidā stāsts tika ekranizēts.

Skolēni arī veidoja interaktīvus un videomatemātiskus uzdevumus, kuros tika iesaistīti iepriekšminētie origami dzīvnieki un tēmas, ko skolēni pašlaik apgūst matemātikā. Kad matemātiskie uzdevumi tika publicēti, visi partneri tos risināja. Nobeigumā skolēni piedalījās logo konkursā un izvērtēja projekta aktivitātes. Projektā ir veiksmīgi īstenota starppriekšmetu saikne matemātikā, angļu valodā, datorikā, dizainā un tehnoloģijās. Bez iepriekšminētām aktivitātēm skolēni ir prezentējuši sevi, savu skolu un pilsētu mūsu partneriem, mācīja vecāko klašu skolēniem taisīt taureņus origami tehnikā, izrotāja klases telpu Valentīndienai, pavasarim un Lieldienām, veidoja Ziemassvētku video apsveikumus. Skolēni ir darbojušies patstāvīgi, visus produktus veidoja paši, skolotājiem bija uzraugošā un mentorejošā funkcija. Izglītojamajiem ir vairāki ieguvumi no šī projekta, viņi ir izauguši projekta plānošanas un īstenošanas ziņā.

Projekta mērķi ir pilnībā sasniegti, realitāte pārsniedza gaidīto.

Šo projektu ļoti augstu novērtēja arī Nacionālā atbalsta dienests, piešķirot kvalitātes sertifikātu un uzaicinot pieteikties Nacionālajai balvai rudenī. Lai projektam ir augsti sasniegumi un apbalvojumi arī turpmāk, un paldies visiem projektā iesaistītajiem skolotājiem!

Informāciju sagatavoja

Anna Beļska

4.A KLASE STARPTAUTISKAJĀ ETWINNING PROJEKTĀ “ORIGAMI PIEDZĪVOJUMS APKĀRT PASAULEI” RISINĀJA EKOLOĢISKAS UN MATEMĀTISKAS PROBLĒMAS