J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

7.B GUVA PRIEKŠSTATU PAR LATGALES VĒSTNIECĪBU “GORS” UN NOSKATĪJĀS KOMĒDIJU “TIZLENES” LATVIJAS SKOLAS SOMA PROJEKTA IETVAROS

2022-06-01 11:54:35

2022.gada 25. maijā projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros mēs, 7. b klases skolēni, kopā ar klases audzinātāju Ņinu Šuksti un latviešu valodas un literatūras skolotāju Ilonu Kablanovu devāmies ekskursijā uz Rēzekni.

Latgales vēstniecībā “GORS” mūs laipni sagaidīja ekskursijas vadītāja, kura pastāstīja par ēkas vēsturi, telpu iekārtojumu un dizaina elementiem, izrādīja personāla telpas un koncertzāles. Mums bija iespēja noskatīties režisores Martas Elīnas Martinsones komēdiju “Tizlenes”.

Pēc tam apskatījām senāko pilsētas vēstures pieminekli – Rēzeknes pilskalnu ar Livonijas ordeņa pilsdrupām, kā arī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs”.

Ekskursijas noslēgumu pavadījām pie Feimaņu ezera, kur kopā izbaudījām dabas skaistumu un svaigo gaisu, klausījāmies putnu dziesmas un ezera šalkoņu, cepām desiņas un spēlējām saliedēšanās spēles.

Paldies projektam “Latvijas skolas soma” par iespēju apskatīt Latgales sirdi – Rēzekni, tās kultūru, skaistumu un vērtības!

Informāciju sagatavoja 7.b klases skolēni, Ņina Šukste un Ilona Kablanova

7.B GUVA PRIEKŠSTATU PAR LATGALES VĒSTNIECĪBU “GORS” UN NOSKATĪJĀS KOMĒDIJU “TIZLENES” LATVIJAS SKOLAS SOMA PROJEKTA IETVAROS