J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

RAIŅA PUSMUIŽA IEDVESMOJA 8.B KLASI. PIEREDZE PROJEKTA „LATVIJAS SKOLAS SOMA” IETVAROS.

2022-05-30 07:47:21

24. maijā projekta “Skolas soma” ietvaros mūsu klase devās ekskursijā uz Raiņa māju Berķenelē. Šoreiz, lai nokļūtu galamērķī, izmantojām sabiedrisko transportu.

Raiņa mājā mūs laipni sagaidīja mājas saimniece. Ekskursijā pa Raiņa pusmuižu uzzinājām vairākus interesantus faktus, piemēram, ka Rainis ir mācījies Daugavpils 6.vidusskolā, ka šī pusmuiža bija Raiņa ģimenes vasarnīca, ka te netālu atrodas Ēģipte (Latgales ciema nosaukums). Tad mēs devāmies uz klēti, kur meditējām, klausoties mūziku un dažādas skaņas, kas ir saistītas ar Raiņa dzīvi.

Pēc meditācijas un īsas diendusas piedalījāmies izlaušanās spēlē, kurā bija jāizpilda aktivitātes un uzdevumi dārzā un pusmuižā. Pēc nodarbības saimniece uz krāsns dārzā sagatavoja mums pankūkas. Pēc gardās maltītes mums bija brīvais laiks, lai izpētītu visu vēl labāk un apskatītu burvīgo dārzu ar ziedošām ābelēm un bumbierēm, dīķi un mākslas objektiem, kā arī baudītu saulaino un silto pavasara laiku.

Secinājām, ka tepat, netālu no Daugavpils, ir aizraujošas un izglītojošas vietas, ar kurām ir vērts iepazīties. Paldies projekta “Skolas soma” atbalstam un skolotājām par ekskursijas organizēšanu un kopābūšanu.

Informāciju sagatavoja

8.b kl. skolnieks Kritstians Dobkevičs

RAIŅA PUSMUIŽA IEDVESMOJA 8.B KLASI. PIEREDZE PROJEKTA „LATVIJAS SKOLAS SOMA” IETVAROS.