J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

EMOCIJĀM BAGĀTA MANGAS TĒLU PASAULE

2022-05-12 14:35:07

Utworzony za pomocą aplikacji Padlet

Mangas popularitāte mūsdienās strauji pieaug, un ar to aizraujas gan pusaudži, gan arī pieaugušie, jo manga ir ļoti daudzveidīga. Pastāv dažādi mangas veidi.

Arī mūsu skolēnu vidū ir Japānas kultūras mīli un atbalstītāji, tāpēc visi ir lūgti apskatīt skolas bibliotēkā jaunu izstādi “Emocijām bagāta mangas tēlu pasaule”.

Šo foršo un neparasto darbu autore ir mūsu 7.a klases skolniece Alina Prokofjeva. Alina ir ļoti radoša meitene, viņa nodarbojās ar mūziku un mēģina savus spēkus arī mākslā. Idejas savām mangām Alina smeļas no populārām anime un video spēlēm un mūzikas.

Šī Alinas aizraušanās sākās ar to, ka viņa veidoja metodisko materiālu skolas psiholoģei par izjutām un emocijām. Tas ir labs piemērs, kad viens darbs pārtop nopietnā nodarbošanās.

Manga ir japāņu apzīmējums komiksiem un grafiskajiem romāniem, ārpus Japānas tas attiecas tieši uz šajā valstī veidotajiem komiksiem, kā arī uz komiskiem, kas vizuāli un sižeta līnijai ir līdzīgi japāņu modelim.

Komiksu mākslinieku, kas nodarbojas ar mangas radīšanu, sauc par mangaku. Daudzi mangas elementi ir atrodami anime, japāņu animācijas filmās.