J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

CIEMOS PIE ČETRKĀJAINAJIEM DRAUGIEM PATVERSMĒ “OTRĀ MĀJA”

2022-04-04 12:16:58
CIEMOS PIE ČETRKĀJAINAJIEM DRAUGIEM PATVERSMĒ “OTRĀ MĀJA”

“Labdarība – iespēja, kuru īstenojot, cilvēks dara labu citam.”

Latviešu valodas un literatūras un angļu valodas stundās skolēni iepazinās ar to, kas ir labdarība, kādas ir iespējas nodarboties ar labdarību, kādas labdarības organizācijas ir Latvijā, kā arī diskutēja par labdarības nozīmi sabiedrībā. Šīs tēmas ietvaros š. g. 1. aprīlī 7. b klases skolēni angļu valodas skolotājas Ņinas Šukstes un latviešu valodas un literatūras skolotājas Ilonas Kablanovas pavadībā apmeklēja dzīvnieku patversmi “Otrā māja”.

Skolēni iepazinās ar patversmes vēsturi, darbiniekiem un patversmes iemītniekiem, uzzināja, kā var palīdzēt patversmei, piemēram, ziedot preces un mantas, piedalīties brīvprātīgajā darbā, adoptēt suni vai kaķi, kā arī uzzināja daudz ko jaunu par patversmes darbu.

Iepazīstoties ar patversmes suņiem, bija jābūt uzmanīgiem – ne visi laipni uzņēma viesus, jo daudzi ir zaudējuši uzticību cilvēkam… Kaķu mājā skolēni apskatīja dažādu krāsu kaķus un dāvāja tiem mīļus glāstus. Katru no šiem četrkājainajiem draugiem skolēni varēja pacienāt ar gardumiem.

Skolēni bija aizkustināti, un viņi ar vēl lielāku atbildību un mīlestību devās mājās pie saviem četrkājainajiem mīluļiem.

Kā atzīst skolēni, šis patversmes apmeklējums sniedza ļoti vērtīgu pieredzi, jo bija iespēja palīdzēt patversmes iemītniekiem un iepazīties ar katra iemītnieka dzīvesstāstu.

Pateicamies patversmes “Otrā māja” darbiniekiem par siltu un jauku uzņemšanu!

Informāciju sagatavoja Ilona Kablanova un Ņina Šukste