J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

PROGRAMMAS “LATVIJAS SKOLAS SOMA” IETVAROS 8.B KLASE APMEKLĒJA RĒZEKNI UN LŪZNAVAS MUIŽU

2021-10-15 07:55:16

8.oktobrī mūsu klase devās mācību ekskursijā uz Rēzekni un Lūznavas muižu, izmantojot “Latvijas skolas soma” līdzfinansējumu.

Lūznavas muižā klausījāmies lekciju un skatījāmies prezentāciju, tad grupās pildījām uzdevumus, kuros vajadzēja atrast dažādus objektus muižā. No šīs ekskursijas visi atcerēsies, ka Lūznavas muiža ir viena no jaunākajām Latvijā, ka tajā bija vairākas mācību iestādes, pirms tā tika atjaunota.

Pēc muižas apmeklējuma apskatījām Rēzeknes pilskalnu, skolēnu interešu centru “Zeimuļs”. Pilskalnā ir senās latgaliešu pils drupas, no kurām atklājas skats uz Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrāli. “Zeimuļs” ir radīts 3 gadu laikā un tika atvērts ļoti simboliskā datumā - 1.septembrī.

Dienas noslēgumā devāmies uz Latgales vēstniecību “Gors”, kas ir labākā akustiskā koncertzāle Baltijā. Uz koncertzāles terases ir t.s. “Titāniks”, no kura paveras skats uz pilsētu. “Goru” apskatījām ģida pavadībā, ielūkojoties personāla un aizkulišu telpās. Vizītes beigās noskatījāmies filmu “Tizlenes”. Kinozālē bija tikai mūsu klase, un tā bija vinreizēja iespēja būt vienīgajiem apmeklētājiem.

Pateicamies projektam “Latvijas skolas soma” un skolotājiem par mācību ekskursijas īstenošanu, kas bija ļoti izzinoša un aizraujoša.

Informāciju sagatavoja

Kristians Dobkevičs

PROGRAMMAS “LATVIJAS SKOLAS SOMA” IETVAROS 8.B KLASE APMEKLĒJA RĒZEKNI UN LŪZNAVAS MUIŽU