J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

Mūsu mazais pārgājiens.

2009-11-10 00:00:00

Sākoties 2008./2009 mācību gadam, Zemkopības ministrija sadarbībā ar Latvijas Kokrūpniecības federāciju izsludināja konkursu Latvijas skolu jaunatnei „Mūsu mazais pārgājiens.”

Konkursā tika aicināti piedalīties visu Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu skolēni, kā arī interešu izglītības pulciņi un mazpulki.

Lai piedalītos konkursā, skolēniem bija jādodas izpētes pārgājienā vai ekskursijā uz kādu koksnes produktu ražotni un objektiem, kuros ir izmantota koksne vai koksnes materiāli. Pēc tam jāsagatavo izpētes darbs - pārgājiena vai ekskursijas apraksts brīvā stāstījumā, esejas vai citā literārā formā, papildinot aprakstu ar vizuālo informāciju - zīmējumiem, kartēm, fotoattēliem.

Par konkursu ieinteresējās mūsu šobrīd 3. klases skolotāja Marija Beļska, kas īsā laika sprīdī izpildīja visus noteikumus un iesniedza darbu konkursa organizētājiem. Lai piedalītos šāda veida pasākumā, skolotāja organizēja, toreiz vēl 2. klases skolēniem, vairākas interesantas ekskursijas pa mūsu dzimto Latgali. Skolēni viesojās maizes muzejā Aglonā, mēbeļu ražotnē Daugavpilī, kā arī tika novadītas tematiskās stundas skolā.

Gandarījumu 2.klase kopā ar skolotāju Mariju saņēma maijā, kad mācību gada beigās no Zemkopības Ministrijas atnāca oficiāla vēstule, kurā tika ziņots, ka mūsu 2. klases „Mazais pārgājiens” ir ieguvis I vietu. Ir jāatzīmē, ka konkursam tika iesūtīti vairāk nekā simts darbu no visiem Latvijas novadiem.

Uzvarētāju svinīgā apbalvošana notika šogad, 21. novembrī, Rīgā, Zemkopības ministrijā, kur skolēni kopā ar skolotāju ieguva goda rakstu, ļoti interesantas un noderīgas grāmatas, kā arī pašu galveno- 2 apmaksātas ekskursijas uz jebkuru Latvijas novadu.

Skolēnu un skolotājas priekam nebij gala. Var vien apbrīnot šīs klases un skolotājas apņēmību, pacietību un spēku.

Mēs sirsnīgi apsveicam skolotāju Mariju Beļsku un visu 3. klasi ar lieliskiem panākumiem Latvijas mērogā!!!