J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

JAUNUMI BIBLIOTĒKĀ!

JAUNUMI BIBLIOTĒKĀ!

Auere, Margita. Maģisko zvēru skola : [piedzīvojumu stāsts] / Margita Auere ; no vācu valodas tulkojusi Inga Karlsberga ; Ninas Dullekas ilustrācijas un vāks. - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, 2020. - Jelgava : Jelgavas tipogrāfija. - 163, [12] lpp. : ilustrācijas, portreti. - 5.-7. kl.

Cielēna, Māra, Ballīte ar nakšņošanu : romāns pusaudžiem / Māra Cielēna ; māksliniece Ilze Egle. - Rīga : Lietusdārzs, [2019]. - Romāns vēsta par "teorētiski" vienkāršu notikumu – klases vakaru ārpus skolas sienām. Taču grāmatā iedzīvinātais pasākums nepavisam nav vienkāršs... Lai arī ballīte nenotiek gluži bez pieaugušo uzraudzības, lai arī četrpadsmit gadus vecajiem līksmotājiem ir izvirzīti stingri noteikumi, kurus viņi negrasās pārkāpt, vakara gaitā rodas daudz dažādu sarežģījumu, ar kuriem jātiek galā gan pusaudžiem, gan pieaugušajiem. - 8.-12. kl.

Hartmanis, Lūkass. Tik garš deguns : [piedzīvojumu stāsts] / Lūkas Hartmanis ; no vācu valodas tulkojusi Inga Karlsberga ; māksliniece Māra Viška ; literārā konsultante Raita Saleniece. - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, 2020. - 174, [2] lpp. - 5.-7. kl.

Hēde, Silvija Vanden. Lapsa un zaķis / Silvija Vanden Hēde ; Te Dzon-Kina ilustrācijas ; no nīderlandiešu valodas tulkojusi Inga Karlsberga. - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, [2019]. - Jelgava : Jelgavas tipogrāfija. - Stāsti par lapsu un zaķi ir sirsnīgi, smieklīgi un arī mazliet pamācoši, un tie ir piemēroti gan priekšā lasīšanai mazuļiem, gan arī lielākiem bērniem lasītprasmes apgūšanai un nostiprināšanai. - 1.-4. kl.

Jundze, Arno, Šušnirks un pazemes bubuļi : stāsts / Arno Jundze ; ilustrāciju autore Kristīne Martinova ; vāka dizaina autore Vita Lēnerte ; redaktore Bārbala Simsone. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - Tas ir asprātīgs stāsts bērniem par košo, neparastiem personāžiem un aizraujošiem notikumiem bagāto pasauli - Ķiparzemi. Lai gan šai pasaulē valda labestība, tomēr tas neliedz varoņiem doties īstos piedzīvojumos un reizumis iekulties arī īstās nepatikšanās. Ķiparzemē mīt dižciltīgais dzīvnieciņš Šušnirks, mazais telegrāfists Čieps, kuram ir grūtības ar pareizrakstību, pastnieks Dipadnieks, profesors Skrūvītis, ziņkārais astronoms Pēcpēdiņš un citi. Šai piedzīvojumā priekšplānā izvirzās pedantiskais Šušnirks, kurš negaidot spiests "adoptēt" vecākus pazaudējušo Mazuli un, kopā ar to dodoties vecākus uzmeklēt, iekuļas neparastos, aizraujošos un visai komiskos piedzīvojumos. - 1.-4. kl.

Kronbergs, Juris, Laika bikses / Juris Kronbergs ; ilustrējusi Anete Melece ; redaktore Inese Zandere ; dizains: Artis Briedis. - [Rīga] : liels un mazs, [2019]. - Dzejoļu krājumā skolas vecuma bērniem dzejnieks Juris Kronbergs un māksliniece Anete Melece piedāvā asprātīgu vērošanas un pētniecības spēli, ko aizsāka jau savā pirmajā bērnu dzejas grāmatā - "Mākoņu grāmata". Šoreiz viņi vēro laiku - kā dzīvu būtni, kam piemīt dažādas īpašības un paradumi tāpat kā cilvēkiem. - 1.-4. kl.

Kuzina, Anna, Rūdolfa Blaumaņa valodas vārdnīca / Anna Kuzina ; zinātniskā redaktore un ievada autore Ieva Zuicena ; literārā redaktore Vita Aišpure ; vāka dizains: Jānis Sipjagins. - Rīga : Madris, [2019]. , - Ikviena rakstnieka galvenais darba instruments ir viņa valoda. Vārdnīcā apkopoti Blaumaņa literārajos darbos lietotie vārdi, personvārdi un vietvārdi, doti vārdu nozīmes skaidrojumi un piemēri. Grāmata aicina ienākt rakstnieka vārdu pasaulē, aizrauj un ļauj salīdzināt savas zināšanas ar autora rakstīto. Tā ir kā tilts, kas mūs, 21. gadsimta cilvēkus, savieno ar Rūdolfa Blaumaņa laiku, ļaujot labāk izprast, kā pirms daudziem gadiem cilvēki domāja un uztvēra pasauli.

Olsone, Kristīna. Stikla bērni / Kristīna Olsone ; no zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure ; [redaktore Māra Rune]. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2019. - 159, [1] lpp. - 5.-7. kl. - Oriģ. nos.: Ohlsson, Kristina. Glasbarnen, 2013.

Olsone, Kristīna. Vilkaču noslēpums / Kristīna Olsone ; no zviedru valodas tulkojusi Inga Grezmane ; Natālijas Kugajevskas vāka dizains ; redaktore Inese Auziņa. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2018]. - Rīga : Poligrāfists. , - Oriģ. nos.: Ohlsson, Kristina. Varulvens hemlighet, 2017. - "Vilkaču noslēpums" ir bestsellera "Zombiju drudzis" turpinājums, taču tas lasāms arī kā atsevišķs, ar iepriekšējo grāmatu nesaistīts darbs.

Penipārkere, Sāra. Pakss / Sāra Penipārkere ; no angļu valodas tulkojusi Laura Dreiže ; ilustrējis Džons Klasens ; redaktore Daina Grūbe. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2020]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. - Pīters un Pakss ir bijuši nešķirami, kopš zēns izglāba lapsēnu un pārnesa mājās. Taču kādu dienu notiek neparedzamais: Pītera tēvs dodas karā un liek palaist lapsu savvaļā. Nonācis sava vectēva mājās trīssimt jūdžu attālumā, Pīters saprot, ka neatrodas tur, kur viņam vajadzētu būt, – līdzās Paksam. Mīlestības, uzticības un skumju mudināts, zēns dodas ceļā, lai atrastu lapsu un abi atkal būtu kopā. Tikmēr Pakss neatlaidīgi gaida savu zēnu, iekuldamies dažādos piedzīvojumos un atklādams daudz jauna. - 5.-7. kl. . - 9+.

Pulmans, Filips. Ziemeļblāzma : romāns / Filips Pulmans ; no angļu valodas tulkojusi Ingrīda Pandare ; redaktore Anda Brazauska. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Rīga] : Poligrāfists. (Tumšās matērijas / Filips Pulmans ; Pirmā daļa). - Pazudušā drauga Rodžera meklējumos Lira dodas uz tālajiem, bīstamajiem ziemeļiem, kura valda raganu klani un bruņoti lāči, kur zinātnieki veic šaušalīgus eksperimentus un viņas tēvocis lords Ezriels cenšas atvērt ceļu uz paralēlu pasauli. Vai viena pusaudze spēs ietekmēt spēli, kurā iesaistījušies tik vareni spēki? Ja nu kāds to spēs, tad tā ir Lira - nepakļāvīga, spuraina un drosmīga, turklāt viņu pavada viņas dvēseles dzīvnieks Panteleimons. Taču Lira vēl nezina, ka palīdzēt vienam draugam nozīmēs nodot kādu citu... - 5.-7. kl.

Railija, Lūsinda. Eņģeļu koks : romāns / Lūsinda Railija ; no angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece ; redaktore Margita Krasnā. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2019. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. - Romāns par seniem un aizmirstiem ģimenes noslēpumiem un notikumiem. Ir pagājuši trīsdesmit gadi, kopš Grēta aizbrauca no Mārčmontas muižas Velsas laukos. Kad viņa tur ierodas, lai ar Deividu nosvinētu Ziemassvētkus, Grētai par šo namu nav nekādu pagātnes atmiņu - tās visas izdzēsis kāds traģisks negadījums. Pastaigājoties pa apkārtni, viņa uzduras kapavietai, kuras padzisušais uzraksts vēsta, ka tur apglabāts mazs zēns. Tas Grētā atmodina kaut ko sen aizmirstu, un ar Deivida palīdzību viņa uzsāk ceļu, lai atgūtu zaudēto atmiņu. Fragmentu pēc fragmenta viņa vāc kopā savā dzīvē pieredzēto.

Railija, Lūsinda. Lavandu dārzs : [romāns] / Lūsinda Railija ; no angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece ; redaktore Elga Rusmane ; vāka dizains: Ilze Isaka. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2014. - 414, [1] lpp. - (Starptautisks bestsellers). - Oriģ. nos.: Riley, Lucinda. The light behind the window, 2012.

Railija, Lūsinda. Saules māsa : Elektras stāsts / Lūsinda Railija ; no angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece ; vāka dizainu adaptēja Ilze Isaka ; redaktore Elga Rusmane. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2020. - 716, [2] lpp. - (Septiņas māsas ; 6. grāmata: Saules māsa). - Apkārtējiem šķiet, ka Elektrai d’Aplijēzai ir viss: būdama pieprasīta modele, viņa ir skaista, bagāta un slavena. Taču tas ir tikai ārējais iespaids. Elektras trauslo garīgo pasauli ir satricinājusi mīļotā tēva – noslēpumainā miljardiera Pā Solta, kā viņu dēvēja adoptētās meitas, – nāve. Cenšoties nomākt bēdas, Elektra pievēršas alkoholam un narkotikām, un tuvinieki satraucas par viņas veselību. Tad Elektra saņem vēstuli no svešinieces, kura apgalvo, ka ir viņas vecāmāte... 1939. gadā Sesilija Hantlija-Morgana no Ņujorkas ierodas Kenijā, lai dziedētu salauzto sirdi, un apmetas pie savas krustmātes – slavenās Laimīgās ielejas kopienas pārstāves, kura dzīvo krāšņā Naivaša ezera krastā. Tur Sesilija iepazīstas ar Bilu Forsaitu, izdaudzinātu vecpuisi un lopu audzētāju, kurš uztur ciešu saikni ar lepno masaju cilti. Kad Sesilija uzzina šokējošu jaunumu, viņai nav daudz izvēles iespēju, turklāt tuvojas karš. Viņa pārceļas uz Vandžohi ieleju, bet jūtas viena un pamesta, līdz kādu dienu tuvējā mežā satiek jaunu sievieti, kurai dod solījumu, kas būtiski izmaina visu viņas turpmāko dzīvi... - Uz vāka: Romānu cikls "Septiņas māsas".

Vanaga, Agnese. Plastmasas huligāni. Draugs pazudis / Agnese Vanaga ; māksliniece Līva Ozola ; literārā redaktore Sigita Kušnere. - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, [2020]. - Jelgava : Jelgavas tipogrāfija. - Vai atceraties brāļus Klāvu un Intaru, kas sadraudzējās ar plastmasas maisiņu Dusmukuli un kopā mēģināja glābt pasauli no piesārņojuma? Nu viņu draugs ir pazudis. Kur? Vai viņš atradīsies? Kādi vēl pasaules glābšanas plāni zēniem padomā? Un vai viņi tiks galā ar Čiekurkalna nešpetno puišeļu bandu?. - 1.-4. kl.

Vile, Jurga. Sibīrijas haiku / Jurga Vile ; redaktors Inese Zandere. - [Rīga] : liels un mazs, 2020. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija, [2020]. - [Rīga] : liels un mazs, [2020]. - 1 sējums (nenumurētas lpp.). - 5.-7. kl.

Vilsons, Metjū. Simboli mākslā / Metjū Vilsons ; latviešu valodā tulkojusi Renāte Punka. - Rīga : Jānis Roze, 2020. - 175 lpp. : 108 krāsainas ilustrācijas. - (Mākslas pamati). - Ieteicamā literatūra: 171. lpp. . - Vārdnīca: 167.-170. lpp. . - Ieteicamā literatūra: 171. lpp. Rādītājs: 172.-174. lpp.

Vollēbens, Pēteris. Vai dzirdi, kā koki runā? : izzinoša pastaiga mežā / Pēteris Vollēbens ; no vācu valodas tulkojusi Inga Karlsberga ; vāka un iekšlapu dizains: Dagmar Herrmann ; ilustrācijas: Stefanie Reich ; fotogrāfijas: Pēteris Vollēbens, Jens Steingässer ; zinātniskais konsultants Māris Lielkalns. - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, [2018]. - Jelgava : Jelgavas tipogrāfija. - Vai koki naktī guļ? Un vai tie arī sarunājas? Kā tie elpo un kā tiek pie bērniem? Vai kokiem metas pumpas un vai tie karstumā svīst? Par ko stāsta putni, dziedot koku galotnēs? Kā darbojas meža internets un no kā mežā jāpiesargājas? Ja vēlaties uzzināt par kokiem un citiem meža iemītniekiem tādas lietas, kas ij sapņos nav rādījušās, ja vēlaties atklāt meža iemītnieku noslēpumus, savdabīgus ieradumus un izdzīvošanas trikus, kopā ar grāmatas autoru dodieties ekspedīcijā uz mežu. - 1.-4. kl.

Zīgners, Ingo. Mazais pūķis Kokosrieksts : [stāstu un bilžu grāmata par ugunspūķīti] / Ingo Zīgners ; no vācu valodas tulkojusi Līga Lediņa ; [literārā konsultante Inga Karsberga]. - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, 2016. - 118, [3] lpp. : il. - 1.-4. kl. - Oriģ. nos.: Siegner, Ingo. Der kleine Drache Kokosnuss, 2002.

Zīgners, Ingo. Mazais Pūķis Kokosrieksts un džungļu dārgumi : [stāstu un bilžu grāmata par ugunspūķīti] / Ingo Zīgners ; no vācu valodas tulkojusi Inga Karlsberga ; literārā konsultante Ildze Jurisone. - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, [2020]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2020. - 67, [3] lpp. : ilustrācijas ; 22 cm. - 1.-4. kl. - Oriģ. nos.: Siegner, Ingo. Der kleine Drache Kokosnuss und der Schatz im Dschungel, 2009.

Zīgners, Ingo. Mazais pūķis Kokosrieksts un negaisa ragana : [stāstu un bilžu grāmata par ugunspūķīti] / Ingo Zīgners ; no vācu valodas tulkojusi Inga Karlsberga ; [literārā konsultante Ilsze Jurisone]. - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, 2018. - 66, [5] lpp. : il. - 1.-4. kl. - Oriģ. nos.: Siegner, Ingo. Der kleine Drache Kokossnuss Und Die Wetterhexe, 2007.

Nejauša fotogrāfija

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija

Pēdējas fotogrāfijas

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija