J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

MŪSU SKOLAI IR LABĀKAIS STARPTAUTISKAIS ETWINNING PROJEKTS LATVIJĀ

2022-10-11 14:33:01

Šogad konkurss „Nacionālā eTwinning balva 2022” aizritēja ar lielāku intrigu, jo finālam tika izvirzīti 5 starptautiski projekti un 2 nacionāli projekti, kurus vērtēšanas žūrija izvēlējās no 24 pieteiktajiem.

Izvirzītās skolu komandas savus eTwinning sadarbības projektus prezentēja 8.oktobrī eTwinning konferencē Rīgā, ko translēja arī tiešsaistē. Finālā uzvarēja mūsu skolas projekts “Origami ceļojums apkārt pasaulei”, ko 5.a klases skolēni kopā ar angļu valodas skolotāju Annu Beļsku īstenoja sadarbībā ar Grieķiju, Itāliju un Zviedriju pagājušajā mācību gadā. Skolotājai tika piešķirts eTwinning apbalvojums – apmaksāta dalība individuālās profesionālās pilnveides mācībās ārzemēs, bet skolēniem - dāvanu karte jaunuzceltā Ventspils zinātnes centra VIZIUM apmeklējumam.

Pēc finālistu prezentācijām konferences laikā gan skolotājiem, gan skolēniem bija piedāvātas interesantas aktivitātes. Kamēr skolēni bija aizņemti, veicot zinātniskus eksperimentus ar Laboratorium Zinātnes skolas pārstāvjiem, skolotājus ar savu pieredzi par to, kā veidot uz izaugsmi vērstu mācīšanās vidi, kura atbalsta un stimulē bērnu zinātkāri un motivē skolēnus sasniegt savu maksimālo potenciālu, iepazīstināja Privātās pamatskolas “Domdaris” direktore un skolas dibinātāja Dace Jaundāldere-Dātava un Rīgas Pilsētas sākumskolas direktore Solvita Lazdiņa.

Konkursa mērķis ir identificēt labās prakses piemērus eTwinning projektu īstenošanā Latvijā un apbalvot veiksmīgākos projektu īstenotājus. Lepojamies, ka Anna Beļska jau trešo gadu pēc kārtas iekļūst finālā ar saviem projektiem, otro reizi saņem galveno balvu starptautisko projektu kategorijā. Paldies skolniecēm Sofijai Beļskai un Patrīcijai Aļhimovičai par izcilu projekta prezentēšanu, pēc kuras Daugavpili nosauca par eTwinning projektu lielpilsētu.

Informāciju sagatavoja

eTwinning vēstniece

Anna Beļska,

izmantojot www.etwinning.lv materiālus

MŪSU SKOLAI IR LABĀKAIS STARPTAUTISKAIS ETWINNING PROJEKTS LATVIJĀ