J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

3.A KLASES SKOLĒNI STRAPTAUTISKAJĀ ETWINNING PROJEKTĀ MĀCĪJA CITPLANĒTIEŠIEM PAR MEITEŅU UN ZĒNU VAĻASPRIEKIEM UN PROFESIJĀM

2021-06-03 08:42:51

3.a klases skolēni šajā mācību gadā kopā ar vēl divām partnerskolām no Itālijas un Zviedrijas piedalījās starptautiskajā eTwinning projektā “Dzimumu izaicinājums”. Projekta mērķis bija apzināties diskriminējošu uzvedību un attieksmi, kas izriet no sociāliem uzskatiem, kā arī, nodrošinot reflektējošu praksi un izzinošu mācību vidi, samazināt dzimumu stereotipu ietekmi.

Projekta aktivitātes sākās ar to, ka no projekta partnervalstīm pa pastu pie mums bija atceļojuši partnervalstu veidoti citplanētieši. Šo citplanētiešu zemē neizšķir meitenes vai zēnus, tāpēc viņi atlidoja pie mums, lai pavērotu mūsu skolnieces un skolniekus un izlemtu, par ko kļūt. Mūsu skolēni centās citplanētiešiem pēc iespējas sīkāk izskaidrot un parādīt, kas patīk meitenēm un zēniem. Skolēni ir apkopojuši meiteņu un zēnu hobijus, mīļākos priekšmetus un profesijas. Izspēlēja kopīgi izveidotas spēles un no projekta aktivitātēm izsecināja, ka katram cilvēkam ir tiesības izvēlēties savus vaļaspriekus un profesijas, vadoties pēc savām interesēm, nevis pēc sabiedrībā pieņemtām normām vai stereotipiem, tāpēc viens no mūsu citplanētiešiem izvēlējās kļūt par meiteni, otrs - par zēnu, bet trešais savā video ziņojumā pateica, ka izlems, kamēr lidos atpakaļ uz savu planētu.

Skolēni tiešsaistes tikšanās laikā mācīja viens otram vārdus viņu nacionālajā valodā, piem., mūsu skolēni ir iemācījušies, kā pateikt “sveiki, uz redzēšanos, meitene, zēns” itāļu un zviedru valodā. Skolēni sazinājās viens ar otru tiešsaistē, uzdodot viens otram jautājumus, kā arī veica citas jautras aktivitātes. Skolēni tagad zina partnervalstu ģeogrāfisko raksturojumu, zina, kā izskatās itāļu un zviedru karogi, zina to galvaspilsētas un partnerskolu pilsētu nosaukumus.

No skolēnu izvērtējuma anketas atbildēm ir redzams, ka skolēniem visvairāk patika spēlēt interaktīvās spēles, veidot iepazīšanās video, zīmēt apsveikuma kartītes eTwinning dzimšanas dienā un piedalīties tiešsaistes nodarbībās. Prieks, ka logo konkursā ir uzvarējis mūsu skolas skolnieces Sofijas Beļskas darbs un tas kļuva par projekta logotipu. Sadarbība šajā projektā bija ļoti veiksmīga, tāpēc plānojam kopā ar mūsu uzticamajām partnerskolām iesaistīties arī turpmākajos eTwinning projektos.

Informāciju sagatavoja

Anna Beļska