J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

9.KL. DARBOJAS NACIONĀLAJĀ ETWINNING PROJEKTĀ “EKSĀMENI SKOLĒNU ACĪM”

2020-11-10 08:09:22

9.kl. skolēni iesaistījās jaunajā eTwinning projektā “Eksāmeni skolēnu acīm”, lai sadarbībā ar Tukuma 2.vidusskolu 7 mēnešu laikā saturīgāk un aizraujošāk sagatavotos eksāmenam angļu valodā - gan rakstiskajai, gan mutvārdu daļai.

Projekta uzdevumi ir mazināt stresu, interaktīvi vingrināties, pildot iepriekšējo gadu eksāmenus, apvienot radošumu un nopietnu darbu, bagātināt vārdu krājumu, sadarboties starpskolu grupās un jēgpilni izmantojot IKT rīkus mācību nolūkos.

Projekta gala produkts būs skolēnu veidotais interaktīvo uzdevumu krājums ar grūtajiem vārdiem no iepriekšējiem eksāmeniem angļu valodā un video pamācības eksāmena labākai nokārtošanai. Skolēni salīdzinās savu sagatavotību eksāmenam pirms un pēc projekta, lai izvērtētu, kā projektu metode, starpskolu sadarbība un digitālo rīku izmantošana veicināja izmaiņas viņu mācībās.

Skolēni jau ir izveidojuši iepazīšanās uzdevumus LearningApps un ThingLink vietnēs, kā arī interaktīvus uzdevumus ar 2019. gada eksāmena sarežģītajiem vārdiem, izveidojot Quizlet un LearningApps uzdevumus, lai tos labāk iegaumētu. Partnerskolu skolēni vēros citu skolēnu iesaisti un progresu.

9. novembrī notika pirmā skolēnu tikšanās tiešsaistē, kuras laikā skolēni spēlēja kopīgi sagatavoto Kahoot spēli par Daugavpili un Tukumu, izveidoja interaktīvas prezentācijas par viņu sagatavotību 6 mēnešus pirms eksāmena, kā arī pārrunāja turpmāko projekta gaitu. Cerams, skolēnu sadarbība mudinās viņus mācīties un nostiprināt savas zināšanas, jēgpilni gatavojoties angļu valodas eksāmenam.

Projekta TwinSpace vietnes publiski pieejamās lapas var apskatīt šeit: https://twinspace.etwinning.net/127696/pages/page/1141098

Informāciju sagatavoja:

Anna Beļska

Angļu valodas skolotāja un eTwinning projektu vēstniece