J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

1.C KLASES SKOLĒNU PIEDALĪŠANĀS NACIONĀLAJĀ ETWINNING PROJEKTĀ “PAVASARIS TAVĀS PLAUKSTĀS”

2020-06-08 08:25:08
1.C KLASES SKOLĒNU PIEDALĪŠANĀS NACIONĀLAJĀ ETWINNING PROJEKTĀ “PAVASARIS TAVĀS PLAUKSTĀS”

No šī gada marta līdz maija beigām tika īstenots nacionālais eTwinning projekts “Pavasaris tavās plaukstās”, kurā piedalījās mūsu ģimnāzijas 1.c klases skolēni kopā ar klases audzinātāju Natāliju Karpenko sadarbībā ar audzēkņiem no Lībagu sākumskolas (Talsu novads) un Daugavpils pilsētas BJC “Jaunība”.

Projekta mērķi bija pievērst audzēkņu uzmanību apkārtējai videi, attīstīt radošumu, paplašināt skolēnu zināšanas par savu dzimto pilsētu un valsti, pilnveidot skolēnu komunikācijas un sadarbības prasmes, jēgpilni izmantot digitālās tehnoloģijas.

Projekta gaitā bērni novēroja, kādas pārmaiņas notiek dabā pavasarī, kā mostas kukaiņi, augi un dzīvnieki, aizpildīja dabas novērojumu dienasgrāmatu. Sadarbojoties ar saviem vienaudžiem, projekta dalībnieki veidoja radošos darbus par pavasari no dažādiem materiāliem, piedalījās projekta logo konkursā, diskutēja par dažādām tēmām, stādīja sēklas un kokus, kopā svinēja Ūdens un Zemes dienu, Putnu dienas, Lieldienas, Mātes dienu, Bišu dienu un Āra izglītības dienu. Skolēni veiksmīgi strādāja pie e-plakātu, prezentāciju un e-grāmatu izveides, devās dabas ainavu medībās.

Balstoties uz dabas novērojumu rezultātiem un piedāvātiem materiāliem, projekta dalībnieki izveidoja interaktīvu uzdevumu kolekciju par pavasari: mīklas, viktorīnas, interaktīvās spēles. Darbs pie projekta aktivitātēm notika dabaszinības, mājturības un vizuālās mākslas stundu laikā. Tika veidotas vairākas virtuālās mākslas galerijas no skolēnu darbiem. Notika arī audzēkņu un skolotāju tiešsaistes tikšanās eTwinning Live platformā.

Kā projekta sadarbības gala rezultāts tapa e-grāmata ”PAVASARIS TAVĀS PLAUKSTĀS”.

Aktivitātes eTwinning projektā padarīja attālinātās mācības aizraujošas un radošas!

Liels paldies arī audzēkņu vecākiem par sadarbību un palīdzību!

Mūsu projekta Twinspace vide:

https://twinspace.etwinning.net/112085/home

Rakstu sagatavoja

N. Karpenko

1.C KLASES SKOLĒNU PIEDALĪŠANĀS NACIONĀLAJĀ ETWINNING PROJEKTĀ “PAVASARIS TAVĀS PLAUKSTĀS”