J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

PAGARINĀTS ETWINNING SKOLAS STATUSS LĪDZ 2021.GADAM

2020-03-24 09:30:08
PAGARINĀTS ETWINNING SKOLAS STATUSS LĪDZ 2021.GADAM

Mūsu skolai tika piešķirts eTwinning skolas statuss vēl uz diviem gadiem, kas nozīmē, ka esam aktīvi eTwinning projektos un pašā eTwinning kopienā, esam līderi interneta drošības jautājumos, digitālās pratības veicināšanā, kā arī tādās jomās kā pedagogu profesionālā pilnveide un skolotāju sadarbība.

Prieks, ka mūsu skolā strādā divas eTwinning vēstnieces – Anna Beļska un Natālija Karpenko. Viņas sniedz padomus projektu īstenošanā un vada mācības pedagogiem Latvijā.

Mūsu skola šogad īstenoja trīs starptautiskus eTwinning projektus, par kuriem jau ir saņemti eTwinning kvalitātes sertifikāti:

- Projektā “Es izaicinu tevi” skolotāja Anna Beļska īstenoja ar 8. klasi, skolēni sadarbojās ar igauņu, ungāru un slovāku skolēniem, praktiski darbojoties ar mobilo pilsētvides orientēšanas lietotni Actionbound, veidoja mācību spēles par projekta partnervalstīm un spēlēja partneru izveidotās spēles.

- Projektu “Par ko kļūšu, kad izaugšu” skolotāja Irina Apeine īstenoja ar 2.a klasi, kura mērķis bija padziļināt skolēnu zināšanas par profesijām, kā arī pilnveidot poļu valodu, sadarbojoties ar partneriem no Polijas un Čehijas.

- Projektā “Baltijas jūra brīva no plastmasas” sadarbojās skolēni un viņu skolotāji no četrām Baltijas valstīm. Projekta mērķis bija pievērst skolēnu uzmanību vides problēmām, paaugstināt izpratni par plastmasas piesārņojumu Baltijas jūrā, atrast veidus, kā samazināt un atkārtoti izmantot plastmasas daudzumu skolēnu ikdienas dzīvē.

Vēl divi eTwinning projekti nav pabeigti un sadarbība turpinās, viens no tiem ir starptautiskais, otrs – nacionālais.

- Projektu “Rep dziesmu pasaule” Anna Beļska īsteno ar 4. un 6. klašu mācību priekšmeta CLIL mūzikas skolēniem. Projektā skolēni sadarbojas ar horvātu, turku un poļu skolēniem: mēģina dziedāt partneru nacionālajās valodās, sacer dziesmas par savām valstīm, bet projekta noslēgumā rakstīs un dziedās kopīgu dziesmu ar visiem projekta partneriem.

- Projekta “Pavasaris tavās plaukstās”, kuru īsteno skolotāja Natālija Karpenko kopā ar 1.c klasi, mērķis ir pievērst skolēnu uzmanību izmaiņām dabā un apkārtējā vidē, modināt radošumu caur dabu un darbu, padarot viņus iejūtīgākus pret apkārtējo vidi, attīstīt prasmi sadarboties.

Projektos skolēni mācās strādāt starptautiskās grupās, kā arī patstāvīgi, veido kopīgos rezultātus, apgūst jaunus IKT rīkus, sazinās eTwinning sadarbības platformā TwinSpace un forumā, īsteno starppriekšmetu saikni un attīsta savas kompetences. Skolēniem īpaši patīk videokonferences, kad ir iespēja redzēt savus sadarbības partnerus virtuālajā realitātē un sadarboties ar viņiem tiešsaistē.

Daži eTwinning projekti pārtop par Erasmus+ partnerībām, kuros ir finansētas fizikas mobilitātes un skolēni var satikties un sadarboties klātienē. Kā arī otrādi, Erasmus+ projektu sadarbība notiek paralēli arī eTwinning platformā, piemēram, mūsu trīsgadīgais projekts “Dzimuši, lai lasītu”.

Paldies eTwinning skolēniem un skolotājiem par ieguldīto darbu, kas atvieglo jaunā, pilnveidotā mācību satura ieviešanu un attālināto mācīšanos, jo projektu skolēni un skolotāji regulāri izmanto dažādus digitālus rīkus un zina, kā veiksmīgi sadarboties virtuāli.

Informāciju sagatavoja

Anna Beļska