J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

TREŠĀ STARPVALSTU SANĀKSME J.PILSUDSKA DAUGAVPILS VALSTS POĻU ĢIMNĀZIJĀ.

2018-10-01 11:56:24
TREŠĀ STARPVALSTU SANĀKSME J.PILSUDSKA DAUGAVPILS VALSTS POĻU ĢIMNĀZIJĀ.

24.-25. septembrī J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā notika trešā starpvalstu sanāksme Erasmus+ programmas pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerību projekta „Edukacja matematyczna poprzez sport” (“Praktiskā matemātikas mācīšana caur sporta elementiem”) līg. Nr. 2017-1-PL0l-KA2l9-038456_4 projekta ietvaros. Sanāksmē piedalījās sešas partnerības skolu projekta dalībnieki no Polijas, Spānijas un Slovākijas un mūsu skolas skolotāji.

24. septembrī sanāksmes dalībnieki tika sagaidīti poļu ģimnāzijā, kur skolas direktore Gaļina Smuļko pastāstīja par skolas darbību. Pēc ekskursijas pa skolu, sanāksmes dalībniekiem bija iespēja satikties ar ģimnāzijas skolēniem - Latvijas projekta dalībniekiem – un neformālā vidē parunāt par viņu iespaidiem un ieguvumiem projektā.

Ģimnāzijas skolēni ( Anastasija Saveika, Vladislavs Dabkevičs, Laura un Linda Putāne) iepriecināja viesus ar saviem priekšnesumiem nelielā koncertā. Pēc patīkama apsveikuma sākās darbs. Sanāksmes mērķis bija izvērtēt mācību mobilitātes rezultātus Latvijā -28.05-01.05. 2018, apspriest paveikto savā skolā, vienoties par turpmāko darbību programmu Slovākijā un Spānijā. Koordinatori augsti novērtēja mācību mobilitāti Latvijā un akcentēja projekta pozitīvo ietekmi uz visiem projekta dalībniekiem. Pēc radoša darba viesi devās izzinošā pastaigā pa Daugavpils pilsētu.

Vizītes noslēgumā, 25. septembrī, projekta dalībnieki bija patīkami pārsteigti par zirgu izjādi “Klajumos”, kur baudīja burvīgu rudens ainavu dabas parkā “Daugavas loki”. Pēc izjādes projekta dalībniekiem bija iespēja izgaršot Latgales ēdienus, ko sagatavoja viesmīlīgas saimnieces no vietējiem produktiem.

Nākošā aktivitāte notiks oktobrī Slovākijā un maijā Spānijā.

Informāciju sagatavoja

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas

Angļu valodas skolotāja

Anžela Volodko