J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

J.PILSUDSKA DAUGAVPILS VALSTS ĢIMNĀZIJA UZŅEM VIESUS NO POLIJAS, SLOVĀKIJAS UN SPĀNIJAS.

2018-06-28 10:10:40
J.PILSUDSKA DAUGAVPILS VALSTS ĢIMNĀZIJA UZŅEM VIESUS NO POLIJAS, SLOVĀKIJAS UN SPĀNIJAS.

No 28.maijā līdz 1. jūnijam poļu, slovāku un spāņu skolēni viesojās J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā. Tā ir otrā skolēnu mācību “Erasmus +” mobilitāte "Edukacja matematyczna poprzez sport “ (“Praktiskā matemātikas mācīšana caur sporta elementiem”) Līg.Nr. 2017-1-PL0l-KA2l9-038456_4 Apmaiņā ir piedalījušies apmēram 40 ģimnāzijas skolēni un skolotāji, IES Celia Viñas (Almeria, Spānijā), Základná škola Šmeralova 25, (Prešov, Slovākijā) , Szkoła Podstawowa w Płoskiem ( Zamość, Polijā).

Jau pirmā apmaiņas diena bija ļoti intensīva. Pēc iepazīšanās ar skolu viesi baudīja mūsu ģimnāzijas skolēnu sagatavoto koncertu, labāk iepazina savus partnerus, pateicoties Skolas Jauniešu parlamentam, un vēlāk piedalījās matemātikas, sporta un veselības mācības integrēta satura starptautiska spēlē “CLIL game”, organizētā sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes metodiķiem J.Azareviču un I.Ustinovu. Spēlē piedalījās 5 starptautiskas komandas un 7 skolēnu komanadas no Daugavpils pilsētas skolām (10.vsk., 16.vsk.,Vienības pamatskola, Krievu vidusskola - licejs, 17.vidusskola,Valsts Ģimnāzija). Spēlē notika 5 stacijās. Katrā stacijā komandām bija piedāvāti uzdevumi angļu valodā (ar integrētu saturu) no matemātikas, sporta un veselības mācību jomām, kurās tika pārbaudīta skolēnu erudīcija. Tika pilnveidotas arī skolēnu prasmes strādāt grupās, sazināties ar citas valsts pārstāvjiem, risināt problēmas, un prezentēt darbu. Pēc aktīvas dienas projekta dalībnieki labprāt atjaunoja spēkus baseinā.

Otro apmaiņas dienu projekta dalībnieki sāka ar lekšanu ar lecamauklu un pievilkšanos skolas pasākumā “ Spēks un daile” Latvijas veselības nedēļas ietvaros. Iegūtos rezultātus skolēni vēlāk apkopoja un apstrādāja veidojot diagrammas, tabulas un grafikus.

Pilnveidojoša un attīstoša bija paukošanas darbnīca ar Sidnejas olimpieti un Latvijas čempioni Jūliju Vansoviču un viņas audzēkņiem, arī mūsu ģimnāzijas skolēniem. Projekta skolotāja Skaidrīte Baško organizēja tikšanas ar BFC “Daugavpils” profesionālajiem futbolistiem un viņu treneriem Viktoru Morozu un Vladimiru Žavaronkovu, kuri pastāstīja par savu ikdienas darbu, treniņu un sacensību procesu, kam sekoja diskusija par komanda spēles stratēģijām un trenera lomu. Tā kā komandā ir spēlētāji no vairākām valstīm, skolēniem bija iespēja sazināties angliski, spāniski, krieviski un latviski. Par labākajiem jautājumiem skolēni saņēma balvas no sportistiem.

Viena no projekta aktivitātēm bija uzstāšanās ar iepriekš sagatavoto prezentāciju par savas skolas labākajiem sportistiem un slaveniem absolventiem, kuri guvuši sasniegumus sportā . Skolēni diskutēja par to, kas jādara, lai sasniegtu augstus panākumus sportā. Skolēni atzīmēja, ka sasniegumus sportā veido ne tikai regulāri un sistemātiski treniņi, smags un mērķtiecīgs darbs, bet arī veselīgs dzīves veids - režīms un sabalansēts uzturs.

Projekta dalībniekiem bija iespēja iepazīt Latgali un Daugavpili, piedaloties orientēšanās spēlēs pilsētas centrā un Cietoksnī, kuras organizēja Anastasija Soļakova (pilsētas orientēšanas klubs “Stiga”) un poļu ģimnāzijas 12. klases skolēni V.Lietavietis un D.Duboks. Norisinājās arī mācību ekskursijas Aglonā un Preiļos. Piecu dienu laikā skolēni dzīvoja ģimenēs, kur viņi varēja tuvāk iepazīties ar mūsu kultūras vērtībām un īpatnībām.

Kopumā visi projekta dalībnieki augsti novērtēja aktivitāšu daudzveidību, organizācijas līmeni un mūsu skolas komandas ieguldījumu projekta īstenošanā.

Pēc viņu atsauksmēm, šī mācību mobilitāte palīdzēja iegūt jaunu vērtīgu dzīves pieredzi, atklāt savus talantus un parādīt tos citiem noslēguma pasākumā, kļūt patstāvīgākiem un atbildīgākiem, pilnveidot savas angļu valodas zināšanas (gan sarunvalodā gan akadēmiskajā jomā), iepazīt citas valsts kultūru, iegūt jaunus draugus.

Pateicamies mūsu partneriem no Polijas, Slovākijas un Spānijas par lielisko sadarbību un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas kolēģiem un vadībai par sniegto atbalstu.

Informāciju sagatavoja:

Erasmus + projekta koordinatore Anžela Volodko un matemātikas skolotāja Jeļena Teļpuka.