J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

J.PILSUDSKA DAUGAVPILS VALSTS POĻU ĢIMNĀZIJA: “MĀCĀMIES AKTĪVI DARBOJOTIES!”

2018-04-21 08:13:37
J.PILSUDSKA DAUGAVPILS VALSTS POĻU ĢIMNĀZIJA:  “MĀCĀMIES AKTĪVI DARBOJOTIES!”

8.aprīlī J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 5 skolēni (Anna Šukste, Linda Putāne, Laura Putāne, Ralfs Baško, Andris Karpenko) un 2 skolotājas (Anžela Volodko un Skaidrīte Baško) Erasmus + projekta "Edukacja matematyczna poprzez sport “ (“Praktiskā matemātikas mācīšana caur sporta elementiem”) ietvaros, devās uz Płoskas pamatskolu pie saviem sadarbības partneriem uz mācību mobilitāti Polijas Republikas pilsētā Zamość. Šī projekta ietvaros, piebiedrojās partneri no Slovākijas (Zakladna skola. Smeralova, Presov) un Spānijas (IES Celia Viñas, Almeria).

Jau pirmā mobilitātes diena noritēja ļoti intensīvi. Diena sākās ar katras partneru valsts, savas pilsētas un skolas prezentāciju. Mūsu skolas komanda Latviju prezentēja ar grupas ,,Prāta vētra’’ dziesmu ,,Welcome to my contry” un iemācīja visus dejot tradicionālo latviešu deju ,,Oira ,”kas klātesošos sajūsmināja un radīja pozitīvu atmosfēru.

Katrai grupai bija jāsagatavo mājasdarbs- projekta logo un plakāts. Konkursā par izveidoto plakātu mūsu komanda saņēma visvairāk balsis. Dienas beigās, ar mūsdienīgu tehnoloģiju palīdzību, skolēni savas iegūtās zināšanas par partnervalstīm pārbaudīja Quizā.

Projekts turpinājās Ļubļinā, kur mūs iepazīstināja ar pilsētu. Nākošā darbnīca tika organizēta vislielākajā austrumeiropas stadionā „Arena Lublin”. Bija interesanti uzzināt šī milzīgā futbola stadiona izmērus un pašiem izrēķināt sēdvietu skaitu. Loģisko un matemātisko domāšanu izmantojām ,,Exit Room” spēlē un zināšanu laboratorijā.

Projekta turpinājumā skolēni prezentēja savas valsts izcilākos sportistus. Viņu sasniegumu datus izmantojām, kā matemātiskās domāšanas attīstības bāzi. Volejbola turnīrā, mūsu skolas komanda uzvarēja, spēlējot vienā komandā ar Polijas vienaudžiem.

Organizatori projekta dalībniekiem arī piedāvāja piedalīties spēlē ,,Fotosafari,”apmeklēt batutu atrakcijas ,,Strefa wysokich lotow” un piedzīvojumu parku. Visus aizrāva orjentēšanās sacensības pa cietoksni Zamość, kur mūsu Laura, Ralfs un skolotājas tika pie medaļām, diplomiem un kausiem, izcīnot godalgotas vietas. Visi projekta dalībnieki ieguva daudz jaunu draugu. Katrs projekta dalībnieks noslēguma pasākumā saņēma sertifikātu un suvenīrus. No mūsu komandas, kā salds un gards pārsteigums projekta dalībniekus iepriecināja “Laimas” šokolādes.

Projekta dalībnieki stāsta par saviem iespaidiem:

Ralfs: “Man projekta laikā patika, ka es sadraudzējos ar Poļu un Slovāku vienaudžiem, runāju gan angliski gan poliski. Ļoti patika ar viņiem spēlēt volejbolu, futbolu, bija ļoti aizraujošas orientēšanās stafetes. Es pārī ar poļu meiteni Oliju izcīnīju orientēšanās sacensībās 2.vietu. Ģimene, kurā es dzīvoju, bija fantastiska.”

Linda: “Esmu laimīga, ka piedalījos Erasmus + projektā. Polijā ieguvu daudz jaunu draugu. Kopā ar viņiem piedalījos dažādās aktivitātēs. Tā bija interesanta un noderīga pieredze”.

Laura: “Šajā projektā es iepazinos ar jauniem draugiem. Es uzzināju citu tautu kultūru, tas bija ļoti iespaidīgi. Es ar savu draudzeni no Polijas ieguvām 1. vietu orientēšanās sacensībās.

Paldies organizatoriem par lielisku iespēju paplašināt savu redzesloku, sadarbojoties un aktīvi darbojoties ar citu zemju jauniešiem. Pateicamies par sadarbību partnerskolām un turpināsim projekta realizāciju.

Informāciju sagatavoja

Erasmus + projekta koordinatore Anžela Volodko,

sporta skolotāja Skaidrīte Baško