J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

8.B UN 9.B KLASE PIEMINĒJA SKOLAS PATRONU UN SKOLOTĀJU TERESU IZZINOŠĀ BRAUCIENĀ UZ VIĻŅU

2022-10-13 12:41:34

4.oktobrī 9.b un 8.b klase devās ekskursijā uz Viļņu. Netālu no Lietuvas galvaspilsētas ir apbedīta mūsu skolas bijusī skolotāja Teresa Timofejeva, kura bija tagadējās 9.b klases audzinātāja sākumskolā. Izmantojām šo iespēju, lai palūgtos, saliktu ziedus un sveces pie pieminekļa un atcerētos šo talantīgo un iejūtīgo pedagoģi.

Pēc tam izzinoši pavadījām pēcpusdienu, pastaigājoties pa Viļņas vecpilsētu gides pavadībā un apskatot dažādus kultūrvēsturiskus objektus un celtnes, kuras bija nozīmīgas ne tikai Lietuvas, bet arī Polijas vēsturē. Pastaigājoties pa dažāda veida vēsturiskām ielām, izjutām vietējo atmosfēru daudz smalkāk, saplūstot ar pilsētas veco arhitektūru un tradicionālo mūziku Viļņas ielās. Uzzinājām arī to, ka mūsu skolas patrona sirds ir apbedīta Viļņā.

Pēc brīnišķīgas pastaigas pa pilsētu devāmies atpūsties mūsdienīgajā tirdzniecības centrā, paēst pusdienas un nopirkt dāvaniņas sev un saviem tuviniekiem.

Tas noteikti bija brīnišķīgs piedzīvojums, dažādu emociju pārpilns, kurā mēs ne tikai atpūtāmies, bet arī izdarījām ļoti lietderīgu un svētīgu darbu.

Informāciju sagatavoja

9.b klases skolniece

Diana Apeine

8.B UN 9.B KLASE PIEMINĒJA SKOLAS PATRONU UN SKOLOTĀJU TERESU IZZINOŠĀ BRAUCIENĀ UZ VIĻŅU