J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

8.A KLASES PIEDZĪVOJUMI BIBLIOTĒKĀ - NO GRĀMATĀM LĪDZ TEHNOLOĢIJĀM UN SPĒĻU KONSOLĒM

2021-10-14 12:35:19

8. oktobrī 8. a klase kopā ar skolotājām Zoju Andžāni un Ilonu Kablanovu apmeklēja Latgales Centrālo bibliotēku.

Bibliotekārās stundas ietvaros skolēni devās “virtuālajā pastaigā” pa Rīgas ielu, gūstot priekšstatu par ielas un mūsu pilsētas – Daugavpils – vēsturisko izskatu, nozīmīgām arhitektūras ēkām, ievērojamiem notikumiem un personām.

Vēroja izmaiņas, kas skārušas Rīgas ielu gadsimtu griezumā. Skolēniem bija iespēja iepazīties ar bibliotekāra profesiju, kā arī aplūkot un izpētīt grāmatas, kurās atspoguļojas Daugavpils cilvēku dzīves līkloči, likteņi, vēsturiskais mantojums, valodas daudzveidība un tradīcijas.

Pēc bibliotekārās stundas devāmies uz Ģimenes digitālo aktivitāšu centru, kur izpētījām daudzas 21. gadsimta tehnoloģijas. Tur notika interaktīva ekskursija “Iepazīsti un izmēģini centra sniegtās iespējas!”.

Mēs izkustējāmies un pārbaudījām zināšanas par Latvijas un Lietuvas ģeogrāfiju, literatūru, dabu un kultūru, savus spēkus un fizisko sagatavotību pārbaudījām interaktīvā velobraucienā, kur apguvām un iepazinām Austrumlietuvas un Dienvidlatvijas skaistākās vietas, spēlējām Xbox One spēļu konsoles, izmēģinājām burvju paklāju ar dažādām interaktīvām spēlēm, uzdevumiem, viktorīnām.

Lai atpūstos no mūsdienu tehnoloģiju daudzveidības, skolēni aplūkoja Pepijas Garzeķes izstādi, spēlēja galda spēles un lasīja izglītojoša satura grāmatas.

Jautri un ātri pagāja laiks. No visas sirds pateicamies Latgales Centrālās bibliotēkas darbiniekiem par interesantajām un daudzveidīgajām aktivitātēm.

8.A KLASES PIEDZĪVOJUMI BIBLIOTĒKĀ - NO GRĀMATĀM LĪDZ TEHNOLOĢIJĀM UN SPĒĻU KONSOLĒM