J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

8.B KLASE PIEDĀLĀS SEMINĀRĀ PAR DAUGAVPILS EKOLOĢIJU

2021-10-07 14:10:05

1.oktobrī 8.b klase piedalījās seminārā par Daugavpils ekoloģiju, kura laikā skolēni apmeklēja arī ar atkritumu pārstrādi saistītus uzņēmumus.

Atkritumu poligonā “Cinīši” aplūkojām, kā atkritumi tiek piegādāti, šķiroti un pārstrādāti. Daugavpils ūdensvada muzejā ģids pastāstīja, kad un kā Daugavpilī tika izveidotas ūdenspadeves un kanalizācijas sistēmas, bet ūdens attīrīšanas uzņēmumā skolēni redzēja veselu ūdens attīrīšanas ciklu, kurš parāda, kā attīrīts ūdens nokļūst atpakaļ dabā, kā šo procesu uzrauga speciālisti. Skolēni bija pārsteigti par redzēto atkritumu daudzumu un ūdens piesārņošanas līmeni, tāpēc savā dzīvē vairāk domās par to šķirošanu un atkārtotu izmantošanu. Seminārs noslēdzās ar grupu darbu par atkritumu ottreizējo dzīvi un diskusijām restorānā “Latgola” ar pilsētas uzņēmējiem no kluba “Anchor” un Daugavpils pilsētas deputātu .

8.b klase pateicas semināra organizētājiem un pasākuma īstenotājiem. Skolēni ir uzzinājuši par atkritumu pārstrādes iespējām Daugavpilī un apņēmušies dzīvot ekoloģiskāk un videi draudzīgāk.

Informāciju sagatvoja,

Diana Apeine